Cóż- wracamy do założenia 2.0TDi- przynajmniej tu się nic aż tak strasznie nie może rypnąć :wink:
hmm a o wałku napędzającym pompę oleju słyszałeś ?? (na szczęście ponoć tylko w PD - CR ponoć tego problemu nie mają)
Na szczęście ów wałek kosztuje 20zł (ASO) i wystarczy wymienić co wymiana rozrządu lub 90tyś km
hmm, no właśnie ja słyszę tylko od Ciebie, dawaj cos więcej :idea:
Wałek napędu pompy oleju jest sześcioboczny (wyprostowany klucz imbusowy) lubi się wycierać i wtedy pompa nie ma napędu i nie pompuje oleju efekt taki jakby nie było oleju w silniku dochodzi więc do przegrzania i koszty naprawy niemałe. Zalecana wymiana tak jak podałem. Z tego co wiem problem do dziś nie jest rozwiązany. Problem poruszany już na kilku forach (i zazwyczaj po tym jak ktoś już spotkał się z tym problemem) To też próbuje ostrzegać przed tym bardziej że wałek nie kosztuje wiele.
Thundi, sory ale czy widziałeś w octavii silnik BPW lub też wałki wyrównoważające w TDI :wink: :?:
Pompa oleju w BKD jak i chyba we wszystkich TDI dostępnych w octavii (nie wiem jak w CR) jest napędzana łańcuchem bezpośrednio z wału korbowego
Można spać spokojnie
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz